Kyläkiertueemme Ruokolahdella vk 43, Rautjärvi vk 44 ja Imatra vk 45

 RUOKOLAHTI VIIKKO 43

RAUTJÄRVI VIIKKO 44

IMATRA VIIKKO 45

 

Kärki-Leaderin syyskokous 2021

KUTSU SYYSKOKOUKSEEN

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:n sääntöjen määräämä syyskokous pidetään tiistaina 9.11.2021 klo 18.00 alkaen, Rautjärven Pitäjätuvalla, os. Miettiläntie 1757. Tarjoilun varaamiseksi pyydämme ilmoittautumista kokoukseen sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai numeroon 044 491 5550 viimeistään ma. 8.11. mennessä. Kokousaineisto julkaistaan etukäteen kotisivuillamme www.karkileader.fi, TERVETULOA!

Kokouspaikalla myös Kyläenergiaa!-kiertueauto ja mahdollisuus osallistua kyselyyn ja joulukinkkuarvontaan.

Syyskokouksen asialista, toimintakäsikirja 2021 ja jäsenkirje löytyvät alta liitteistä. 

Kyläenergiaa! -kyläkiertue starttaa Parikkalasta!

Toimistomme väki jalkautuu kylille 18.10-12.11 välisenä aikana Kyläenergiaa! -kiertueella. Kierrämme Leader-autolla alueemme jokaisessa kunnassa. Kiertue alkaa maanantaina 18.10. Parikkalasta. Leader-pysäkkien aikataulut löydät täältä nettisivuiltamme sekä sosiaalisen median kanavistamme. Tule hörppäämään kanssamme kahvit ja juttelemaan sinulle tärkeistä aiheista. Kiertueen päätteeksi arvomme kiertuekyselyyn osallistuneiden kesken joulukinkun! smile 

Nähdään kiertueella! 

Kevätkokous 20.4.2021 klo 18

Tervetuloa kevätkokoukseen tiistaina 20.4.2021 klo 18!

Kokous pidetään etäyhteydellä, jonka vuoksi pyydämme, että ilmoittaudut kokoukseen sähköpostitse viimeistään edellisenä päivänä, maanantaina 19.4.2021.

Zoom-kokouslinkki lähetetään ilmoittautuneille kokouspäivänä.

Ohjeet zoomin käyttämiseen löydät täältä: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362193-Joining-a-meeting 

 

 

Kyläenergiaa! webinaarisarja

Tule mukaan kuuntelemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja ja osallistu keskusteluun esittämällä kysymyksiä ja kommentteja. Webinaarit järjestetään Zoomilla. 

Kevään tulevia webinaareja: 

6.4 klo 17-18

Ekologisuutta kylille – Mitä kylien ekologisuus on? Mervi Lintunen Etelä-Karjalan Kylät ry:n kyläasiamies + yllätyspuhuja ekokylästä
 
13.4 klo 17-18

Haitalliset vieraslajit ja niiden torjunta – Kimmo Saarinen Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti, Jari Kiljunen VieKas LIFE-hanke

 

Webinaarien tallenteet ovat saatavilla Youtubessa Kärki-Leaderin kanavalla


Ilmoittautumiset: 


Riina Nokelainen
Kehittämistyön koordinaattori
puh. 044 086 3506
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rahoituspotissa 0,8 miljoonaa euroa

Leader-rahoitus jatkuu vuosina 2021 - 2022 keskeytyksettä

Maailmalla tapahtuu tällä hetkellä suuria muutoksia, mitkä heijastuvat väistämättä myös meidän pieniin maaseutukuntiin. Uusia ratkaisuja ja toimintamalleja etsitään ja kehitetään monella tasolla ja siitäkin näkökulmasta on tärkeää, että kehittämistoimien rahoitus on jatkuvaa. Rahoituskehystä siirtymäkaudella on tarjolla n. 0,8 miljoonaa euroa.

Siirtymäkauden rahoituksen painopisteitä ovat hankkeet, joilla edistetään:

 • kattavan valokuituverkon saamista alueelle
 • nuorten osallisuutta ja aktiivisuutta
 • alueen yritysten kilpailukykyä ja kannattavuutta sekä uusien yritysten syntymistä
 • harrastustoimintaa ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia myös matkailun näkökulmasta; erityisenä painopistealueena kulttuuritoiminta

Valmistaudumme uuteen ohjelmakauteen

Päättyneellä ohjelmakaudella 2014-2020 rahoitimme ennakoitua enemmän yrityshankkeita; erityisesti yritysinvestointeja sekä erilaisia yritysryhmän kehittämishankkeita. Yleishyödyllisiä hankkeita hyödynsivät erityisesti urheiluseurat, jotka olivat aktiivisia kehittämään toimintaansa. Tällä hetkellä elämme siirtymäkautta ja uusi ohjelmakausi starttaa näillä näkymin vuoden 2023 alusta.

Valmistaudumme uuteen kauteen laatimalla uuden kehittämisstrategian yhteistyössä alueen kuntien, yritysten, yhdistysten, asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa. Jos sinulla on sananen sanottavana alueemme tulevaisuudesta tai siitä, millaisiin hankkeisiin rahoitusta tulisi kohdentaa, otamme mielellämme vastaan ajatuksia ja ideoita! Ole siis rohkeasti yhteydessä henkilökuntaamme tai luottamushenkilöihimme asian tiimoilta! Yhteystietomme löydät täältä.

Leader-rahoitusta hankkeille 2021-2022

EU:n rahoituskausi 2021-2027 käynnistyy näillä näkymin vasta vuonna 2023, mutta Leader-toiminta jatkuu rahoituskausien vaihtumisen välissäkin. Kyseessä on niin sanottu siirtymäkausi, joka tarkoittaa sitä, että vuosina 2021-2022 maaseudun kehittämistoimintaa jatketaan nykyiseen tapaan. Toisin sanoen säädökset, tukimuodot ja yhdistyksen kehittämisstrategia ovat samat kuin rahoituskaudella 2014-2020, mutta hankkeisiin myönnettävät varat ovat uudelta rahoituskaudelta.

Osallistu uuden ohjelmakauden valmisteluun

Uusi ohjelmakausi astuu voimaan vuonna 2021, jota varten Leader-ryhmät päivittävät kehittämisen painopisteet uudelleen kuudeksi vuodeksi. Leader-ryhmien käyttöön tulevat myös uudet kehykset EU:n maaseuturahastosta siirtymäkauden jälkeen. Tarvitsemme paikallisten näkemyksiä siitä, mihin asioihin rahoitusta halutaan suunnata Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden ja Imatran maaseutualueilla vuosina 2021-2027. Onko se laajakaistaverkostojen laajentamista, yritystoiminnan kehittämistä vai jotain ihan muuta? Voit jättää oman vastauksesi tästä linkistä

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:n kevät- ja syyskokous 15.9.2020

Hei!

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:n sääntöjen määräämät kevät- ja syyskokoukset pidetään näin "koronavuonna" poikkeuksellisesti samana päivänä, tiistaina 15.9.2020. Kahvit on tarjolla klo 18:00 lähtien. Kevätkokous alkaa klo 18:30 ja syyskokous klo 19:30. Kokouspaikkana on Ruokolahden Salosaaressa sijaitseva tunnelmallinen Kontion Leivintupa! www.kontionleivintupa.fi

Tarjoilujen vuoksi pyydämme, että ilmoittaudut kokoukseen viimeistään torstaina 10.9. (lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai whatsapp-viesti numeroon 0505969489 ja kerro samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta).

Kokousaineisto liitteenä.

Tervetuloa!

 

 

Keltaiset kehykset Parikkalaan, Rautjärvelle, Ruokolahdelle ja Imatralle

Täältä tulevat National Geographicin Yellow Frames! Jokaiseen Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin toiminta-alueen kuntaan sijoitetaan asukkaiden ehdotusten perusteella kaksi keltaista kehystä, toinen isompi ja toinen pienempi infotauluineen, jotka toimivat porttina alueen matkailulle. Kehysten tulisi sijainniltaan nostaa esille vähemmän tunnettuja paikkoja kuntien alueilla. Toiveina olisi, että kehykset sitovat myös paikan sen kulttuuriseen ja historialliseen kontekstiin.

Kymenlaaksolainen Leader Sepra ja Etelä-Karjalan Kärki-Leader ovat sopineet yhteistyöstä National Geographicin tuotemerkin keltaiset kehysten käytöstä, jotka lisäävät paikallisten luonto- ja kulttuurikohteiden näkyvyyttä. Keltaiset Kehykset ovat osa kansainvälistä konseptia, joissa mukana ovat muun muassa leader- ryhmät Virosta ja Pohjois-Irlannista. Hankkeen ideana on toteuttaa Etelä-Karjalan ja Etelä-Kymenlaakson kuntien välille 20-25 kehyksen reitti.

Nyt voit ehdottaa paikkaa keltaisille kehyksille tällä lomakkeella. Paikkaehdotukset tulevat näkyviin myös karttasovellukseen, josta pääsee seuraamaan ehdotettuja kehysten paikkoja!

Itä-Suomen kalatalousryhmä

Itä-Suomen kalatalousryhmän nettisivut löytyvät nyt osoitteesta www.kalanvuoksi.fi

Itä-Suomen kalatalousryhmä toimii elinkeinokalatalouden kehittämiseksi ja edistämiseksi Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Pohjois- ja Etelä-Karjalan alueilla. Kalatalousryhmän tehtävänä on tukea elinkeinokalatalouden ja kalastusmatkailun kehittämistä paikallisten hankkeiden kautta. Käytännössä se tehdään auttamalla yrityksiä tukihakemusten laadinnassa ja myöntämällä rahoitusta erilaisille hankkeille. Hankkeet rahoitetaan kansallisista ja Euroopan meri- ja kalatalousrahaston (EMKR) varoista.

Itä-Suomen kalatalousryhmän "Kiehtovat Kalavedet" -kehittämisstrategian 2014-2020 pääteemat ovat:

* verkostoitunut ja monipuolinen kalatalous
* kalastusmatkailu
* vesistöjen monipuolinen merkitys, käyttö ja osallisuus

Kaikissa pääteemoissa Itä-Suomen kalatalousryhmän rooli on aktivoiva, toimenpiteitä käynnistävä ja innovaatioita tukeva. Kalatalousryhmä tekee tiivistä yhteistyötä Leader-ryhmien, ELY-keskusten, koulutusorganisaatioiden sekä muiden kehittämishankkeiden kanssa. Erityisesti teemassa ”vesistöjen monipuolinen merkitys, käyttö ja osallisuus” kalatalousryhmä aktivoi toimenpiteitä, joita voidaan toteuttaa paikallisten Leader-ryhmien kautta. Kalastusmatkailuun liittyviä kehittämis- ja investointihankkeita ohjataan myös muihin rahoituslähteisiin.

Tukea voi saada esimerkiksi:

* ammattikalastajien yhteistyön lisäämiseen
* ammattikalastajien liiketoiminnan, uusien tuotteiden ja toimintamuotojen kehittämiseen
* nuorten aktivointiin
* kalastusmatkailun kehittämiseen
* kalan käytön monipuolistamiseen
* kalavesien hallinnon kehittämiseen
* kansainväliseen yhteistyöhön

Lisätietoja: Itä-Suomen kalatalouden toimintaryhmän aktivaattori Pekka Sahama puh. 050 550 2100 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja alueaktivaattori Teemu Hiltunen puh.  041 3196 520 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Tukihaku on käynnissä!

Hakemus tehdään sähköisesti Hyrrä-palvelussa (www.mavi.fi/hyrra). Sähköiseen asiointiin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Lisäksi hakijan tulee huolehtia ennen hakemuksen tekemistä, että hänellä on hakemuksen allekirjoittamiseen tarvittava Katso-tunniste ja valtuutukset tehtynä osoitteessa yritys.tunnistus.fi. Aloittava yrittäjä voi hakea tukea myös ilman Katso-tunnistetta.

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:n hankehaku on jatkuva ja yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa käsittelemään hankkeita ja antamaan niistä lausuntoja (puoltolausunnon saaneet hankkeet löytyvät täältä: Puolletut hankkeet 2015-2016). ELY-keskuksessa rahoituspäätöksenteko käynnistyi tammikuussa 2016.

Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Parikkalantie 45,
   59100 Parikkala
   Ma – Pe: 9:00 – 15:00
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake

   Seuraa myös

   Facebookissa