Leader-periaatteet

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry toteuttaa toiminnassaan Leader-periaatteita. Niiden lisäksi toimintamme pohjautuu seuraaviin arvoihin: positiivisuus, kannustavuus, luovuus, ennakkoluulottomuus, läheisyys ja yhdenvertaisuus.

Leader-periaatteet

1. Alhaalta ylöspäin -periaate. Paikalliset ihmiset ovat kotiseutunsa parhaita asiantuntijoita. Toiminta on paikallislähtöistä ja avointa kaikille.

2. Paikallinen kumppanuus. Julkinen ja yksityinen sektori osallistuvat toimintaan tasavertaisina kumppaneina.

3. Monialaisuus. Yhteistyö ylittää totuttuja rajoja.

4. Verkostoituminen. Verkostoitumalla kootaan resursseja sekä paikallisesti että kansainvälisesti (asukkaat, järjestöt, yritykset ja julkinen sektori).

5. Alueperusteisuus. Leader-ryhmän kehittämisstrategia laaditaan omalle alueelle laajalla yhteistyöllä.

6. Kansainvälistyminen ja alueiden välinen kokemusten vaihto.

7. Innovatiivisuus ja pilottiluonteisuus, uuden luominen ja kokeileminen.

LEADER?

Kirjanyhdistelmä LEADER tulee ranskan kielen sanoista Liaison Entre Actions de Développement l’Économie Rurale, mikä tarkoittaa maaseudun taloudellisen kehittämisen verkostoa. EU:n alueella on noin 2 500 Leader-ryhmää.