Kala-Leader

Leader-toimintatapaa sovelletaan myös Euroopan meri- ja kalatalousrahastossa (EMKR).

Etelä- ja Pohjois-Savon ja Etelä- ja Pohjois-Karjalan Leader-ryhmien perustama Itä-Suomen kalatalousryhmä on toiminut vuodesta 2008 lähtien. Kalatalousryhmä toteuttaa kuluvalla ohjelmakaudella 2014-2020 laatimaansa kehittämisstrategiaa ”Kiehtovat kalavedet”, jonka pääteemoja ovat

 • verkostoitunut ja monipuolinen kalatalous
 • kalastusmatkailu
 • vesistöjen monipuolinen merkitys, käyttö ja osallisuus

ja läpileikkaava teema on

 • kansainvälisyys

Kiehtovat kalavedet -kehittämisstrategiaa toteutetaan rahoittamalla em. pääteemoja toteuttavia hankkeita. Rahoitettavat hankkeet valitsee alueen toimijoista koostuva Kalajaosto.

Itä-Suomen kalatalouden kehittämisohjelman toimeenpanosta vastaa aktivaattori Pekka Sahama (puh. 050 550 2100) apunaan alueaktivaattorina toimiva Teemu Hiltunen (puh. 041 3196 520). Aktivaattoreiden työn tueksi perustettu Kalajaosto linjaa ja ideoi käytännön toimintaa sekä valitsee parhaiten kehittämisstrategiaa toteuttavat hankkeet rahoitettaviksi.

Kalajaostossa on jokaisesta maakunnasta neljä varsinaista jäsentä: ammattikalastaja, kalankasvattaja tai -jalostaja / kalatalouden koulutuksen tai neuvonta-alan edustaja / matkailun, verkostoitumisen tai yritystoiminnan asiantuntija sekä Leader-ryhmän edustaja. Lisäksi Kalajaostoon on valittu jokaisesta maakunnasta yksi varajäsen. Kalajaoston puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Antero Lehikoinen Joensuun Seudun Leader-yhdistyksestä.

Tutustu Itä-Suomen kalatalousryhmän toimintaan!

Suomessa toimii lisäksi yhdeksän muuta kalatalousryhmää.

 

  Lue lisää: Meri- ja kalatalous

 

 

Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Parikkalantie 45,
   59100 Parikkala
   Ma – Pe: 9:00 – 15:00
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake

   Seuraa myös

   Facebookissa