Kyläenergiaa!-hanke

Kyläenergiaa-hanke on tiedonvälityshanke, joka koostuu neljästä osa-alueesta. Niillä kaikilla pyritään vaikuttamaan positiivisesti siihen, miten maaseudun ihmiset tulevat toimeen ja viihtyvät omalla seudullaan. Kaikki hankkeen osa-alueet liittyvä hiiliviisaiden ratkaisujen hyödyntämiseen, paikallisten palvelujen käyttämiseen, yhdistystoiminnan rakenteen uudistamiseen sekä kylämiljöön siistiytymiseen. Tavoitteena on tiedottamisen ja ajatusten herättelyn avulla aktivoida ihmisiä toimimaan oman asuinalueensa parhaaksi.

Kyläenergiaa -hankkeen päämääränä on siis tiedonvälityksen avulla vahvistaa toimialueen paikallistaloutta. Toimenpiteet tähtäävät siihen, että paikallistalous-käsitteen alle sisältyvä sosiaalinen, kulttuurinen ja taloudellinen pääoma lisääntyy. 

 

Toimenpiteet

 1. ympäristötietoisuuden lisääminen
 2. Paikallistalouden vahvistamisen keinot
 3. Yhdistysten yhteistyön tiivistäminen
 4. Kylämiljöiden siistiminen

 

Kyläenergiaa!- tiedonvälityshankkeessa talkoillaan, autetaan kylien siivoamisessa ja rantojen kunnostuksessa. Tarjoamme mahdollisuutta opetella biohiiletystä ammattilaisten opastuksella ja tarjoamme tietoa arjen hiiliviisaista, sekä ekologisista ratkaisuista, kuten valokuidusta. Yhdistystoimijat ovat koko leader-toiminnan sydän, jonka vuoksi on tärkeää, että yhdistyksissä ymmärretään myös niiden toiminnan vaikutukset ilmastonmuutoksen hidastamistalkoissa. Järjestämme tietoiskuja yhdistystoiminnan sosiaalisen kestävän kehityksen vaikutuksista ja siitä, kuinka kestävää kehitystä voidaan yhdistyksessa edistää. Yhdistysrakenteen uudentamiseen liittyen tarjoamme yhdistyksille myös mahdollisuuksia harkita uudenlaista yhdistystoimintaa kattojärjestön alla. Tällä ratkaisulla pyritään turvaamaan yhdistarjonta myös maaseudun pienemmilläkin kylillä. Hankkeessa järjestetään myös opintomatkoja Suomen sisällä, jossa tutustumme muiden kylien hiiliviisaisiin ja ekologisiin ratkaisuihin. Tarkoituksena on järjestää myös yleisöluentoja hankkeen teemoihin liittyen. Kaikki yhdistyksille kuuluva tarjonta löytyy viereisestä palkista "kyläenergiaa! tarjonta yhdistyksille".

HUOMIO!

Korona-aika huomioon ottaen järjestämme tietoiskuja hankkeen teemoihin liittyen yhdistystoimijoille myös etäyhteyksin zoom-sovelluksen avulla. Myös talkoiden järjestäminen onnistuu, kun huomioidaan riittävät turvavälit ja huolehditaan hygieniasta. 

 

Kiinnostuitko? 

Siinä tapauksessa ota rohkeasti yhteyttä, niin aletaan suunnitella yhdessä aikataulua ja toimenpiteitä juuri teille sopivan kokonaisuuden luomiseen!

Yhteyshenkilönä toimii Riina Nokelainen 

puh./Whatsapp: 044 086 3506
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Minut tavoitat parhaiten sähköpostitse tai whatsapilla.
Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Parikkalantie 45,
   59100 Parikkala
   Ma – Pe: 9:00 – 15:00
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake

   Seuraa myös

   Facebookissa